Inne- och utemiljö

Innemiljön

I vårt 100 år gamla brygghus har vi tidigare haft vedeldad bakugn, hönshus och redskapsbod men idag är det ett helrenoverat och modernt hus med härligt lantkök. Eftersom odling av grönsaker, frukt och bär är en stor del av gårdens liv använder vi köket till att laga lunch, baka och syltar och saftar när det är säsong. För att kunna laga och servera mat är hela köksdelen anpassad efter de regler som ställs på ett modernt tillredningskök. Lunchen äter vi ibland i köksdelen men är vi många sitter vi gärna i vår vinterträdgård som året runt ger värme och gemenskap och där kan vi följa naturen och vädret även inifrån. Här finns en öppen spis och många bekväma sittplatser. I huset finns tillgång till dusch och handikapptoalett. Hönsens gamla rum har förvandlats till ett lindblomsgrönt vilorum där man kan få göra det som känns viktigt. Det finns möjlighet att krypa upp i dagsoffans hörn med en bok eller bara dra täcket över huvudet och sova en stund.

Vi hoppas kunna erbjuda människor tid att umgås med sig själva och andra i en avspänd och rofylld miljö. Här finns stort utrymme för både för vila och gråt, samtal och skratt.

Utemiljön

Den 900 kvm stora välkomstträdgården ligger som en del för sig i väster och kantas av olika sorters kaprifol som under sommarkvällen doftar ljuvligt, på vinter sticker gräsvipor upp och snön ligger stilla. Här finns möjlighet att sitta ner och bara njuta av naturen på ett nära sätt. I välkomstträdgården som också är en sinnesträdgård syns årstidens växlingar tydligt och det finns många ställen att få bara vara på. Trädgården som ligger runt bostadshuset är en lummig, uppvuxen och gammaldags mormorsträdgård. Vår och sommar blommar rosa flox, luktpioner, här samsas gullregnet med ormskinnstallen, höst och vinter kommer lugnet och stillheten och fåglarna kalasar på de nerfallna äpplena. I söder kantas trädgården av ett buskage av jasmin som är helt bedårande på försommaren. Hela fastigheten är på 6000 kvm och inrymmer även en företagsdel.

I Kastanjetäppan på 2000 kvm, som långtidsarrenderas från Kvidinge kyrka, finns fårbete och en större grönsaksodling med både höga och låga odlingsbäddar. Här finns också ett enkelt hus med två väggar, muren i ryggen och med tak. Här finns möjlighet att vara med och se på odlingen och njuta av utsikten över vidderna. Här sitter vi ibland och dricker vårt morgonte. Speciellt härligt när det regnar.

Det finns en liten, mer vild och svagt kuperad del där du kan gå ostört och sitta ner med trädens skydd över huvudet och titta ut över savannen, eller är det åkern?!

Vi erbjuder varje dag olika typer av trädgårds- och naturaktiviteter allt efter säsong och intresse, under hösten har vi skördat mycket frukt och grönsaker från trädgårdslandet, minst en gång i veckan går vi på promenad. Vill man gräva, hugga ved eller göra fysiska aktiviteter så har vi även möjlighet till detta. Hunden behöver en promenad eller någon som leker med den. Här finns många ställen och platser som erbjuder utrymme för att bara vara. Att njuta av naturen, att få andas ut och sänka axlarna och att få hitta en inre frid.

Kvidinge Park är en speciell plats och vi som arbetar här har en stor önskan och längtan att få dela med oss av detta till människor som behöver det.