Kontakt

Kvidinge Park & Rehabträdgård
N Kyrkogatan 12, Prästbostället
265 72 Kvidinge
Hitta hit (öppnas i nytt fönster)

0435 - 20071
0706 - 978836
info@kvidingepark.se

Personal

Idag driver Jonas och Pernilla Helgessons TrädTjänst AB med fem anställda. Jonas används som konsult i samband med värdering av parker där han ser till den effekt som naturen har på människans välbefinnande. Företaget ser sig som ett kunskapsföretag och Jonas håller frekvent utbildningsdagar eller föreläsningar kring träden vi har runt oss, hur de ska skötas och vad de tillför. Pernilla har haft föreläsningar kring Trädgårdsterapi och naturens betydelse för människors hälsa. Att få samtala kring livet och dess svårigheter och möjligheter i både stora och små grupper är en naturlig del i Pernillas och Jonas liv.
Sedan Pernilla och Jonas flyttade till Prästlönebostället 2000 har människor uttryckt sin stora beundran över hur trädgården och miljön runt omkring har upplevts. Pernilla har själv gett uttryck för det värde som trädgården och naturen har när livet går trögt. Någonstans där föddes längtan att ge andra en aktiv plats för vila och återhämtning.

Pernilla Helgesson är 44 år, född och uppvuxen i Helsingborg. Utbildad till socionom i Lund. Har bland annat arbetat med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, som reseledare och som socialsekreterare inom kommunens socialtjänst. De senaste tio åren har Pernilla varit delägare och är ansvarig för familjeföretagets personal och kontor. Pernilla har ett oerhört stort intresse för natur och trädgård, hav och djur. Pernilla har under 2010-2011 läst kurserna Trädgårdsterapi, Grön Entreprenör och Grön Omsorg.

Jonas Helgesson är 46 år och född på gården och har arbetat i familjejordbruket med både växtbruk och djurhållning. Efter skola och ett år som kavallerist på K1 har han under 6 år arbetat som distriktskonsulent i EFS med ansvar för barn och ungdom. Jonas är EAC certifierad arborist och auktoriserad klippklättringsinstruktör med 20 års erfarenhet från att bedriva företag inom trädvårds- och klättringsbranschen.

Sofia Karlsson är 43 år, och älskar att vara ute i naturen året runt med sin familj. Hon är uppväxt med en stor trädgård och kelsjuka katter. Sofia har ett stort intresse av mat och matlagning och tycker om att laga mat utifrån ett hälsosamt perspektiv. Att laga mat av "ogräsmat" är både spännande och utmanande. Sofia är utbildad hälsoscoach, stresspedagog och massör. Sofia tycker det är privilegierande att få möjlighet att hjälpa människor att fylla på med livsviktig energi och kraft.